Kolpern

Pokritega zračnega skladišča za lesno oglje v fužinskem naselju Stara Sava se je oprijelo ime kolpern. Iz katastrskega načrta (1868) je razvidno, da so prvotno manjšo stavbo iz leta 1808 razširili v tri povezana skladišča. Stavbe so stale tik ob plavžu, v katerega so oglje dodajali kot kurivo. Z opustitvijo plavža konec 19. stoletja se je namembnost kolperna spremenila. Edino ohranjeno skladišče je leta 2009 obnovila Občina Jesenice in v njem uredila dve prireditveni dvorani. Kolpern postaja ena pomembnejših točk kulturnega, poslovnega in zabavnega druženja v mestu.

V Kolpernu sta za kulturne in protokolarne namene urejeni dve večji dvorani, ki ju oddajamo v najem. Banketna dvorana v pritličju je primerna za različna srečanja, konference in simpozije pa tudi za civilne poroke, osebna praznovanja in javne družabne prireditve. Dvorana je opremljena z 90 sedeži in devetimi banketnimi mizami. V njej je kuhinja za catering in projekcijska oprema z ozvočenjem. V nadstropju je konferenčna dvorana s 70 sedeži in 20 mizami. Primerna je za različna predavanja, okrogle mize, delavnice, seminarje, plesne in športne tečaje … Na voljo je projekcijska oprema s prenosnim ozvočenjem in internetnim dostopom.

KONTAKT

Fužinska cesta 2

4270 Jesenice

Telefon: +386 4 583 34 92

nina.hribar@gmj.si

Občasna razstava je na ogled v času uradnih ur Ruardove graščine.

Zasedenost dvoran

Poletje na Stari Savi 2015: obvestilo

4. jun, 2015 in Kolpern, Novice, Stara Sava | Komentiranje izklljučeno

Spoštovani! Obveščamo vas, da je prišlo do napake pri zamenjavi dnevov. Koncert orkestrov Glasbenih šol Gorenjske ni v četrtek 11.6. 2015 ampak v sredo 10.6. 2015. Baletna predstava je v četrtek 11.6. 2015. Oba dogodka sta ob 16. uri. Za napako se vam iskreno opravičujemo in Vas vljudno vabimo na Poletje na Stari Savi.

>>>

Poletje na Stari Savi 2015

4. jun, 2015 in Kolpern, Novice, Ruardova graščina, Stara Sava | Komentiranje izklljučeno

>>>